woensdag 25 maart 2009

zomerjas Thijs


In het vorige bericht gaf ik al aan dat het volgende project een zomerjas voor Thijs zou worden. In de kast lag nog een mooie geschikte lap die er al een jaar of 2 minimaal ligt. Hoogtijd om die eens te gebruiken. Patroon was ook snel gevonden zie beneden.

Het enige probleem was de stof voor de capuchon. Die had ik niet bijpassend en volgens patroon moest het een sweaterstof zijn. Hmm .. Op naar de stoffenkraam gewapend met mijn lap want het is een erg aparte kleur. Sweaterstof hadden ze niet maar wel een dunne fleece. Die heb ik genomen want paste perfect. Ze hadden er ook voeringstof in dezelfde kleur als de fleece. Rits ook gelijk meegenomen want die had ik ook niet.

Snel naar huis. De fleece vond ik wat te dun voor de capuchon dus die heb ik met flisofix aanelkaar geplakt en zo verwerkt. Nu is ie lekker stevig.

Volgend probleem was wat moest er op komen. Thijs aan het denken gezet. Het moesten draken of dino's worden en wel 1 achterop 1 op zijn mouw en 1 op zijn borstzakje. Pff
Zoeken en een helpvraag op Sancho brachten aardig wat mogelijkheden op.

Dit zijn ze geworden:


op de achterkantop de mouw
en deze is nu even bezig komt op borstzakje


Als de jas af is dan ga ik wat broeken maken voor Thijs. Heb nl gisteren bij de C&A 2 shirts gekocht en daar moeten broeken bij. Stof ligt er nog zat in de kast dus even gekeken en 2 perfecte bijpassende lappen gevonden. Een grijze canvas achtige wordt een kortere broek met enorme zakken op de zijkant. Een patroon van Abacadabra heb hem al eens eerder gemaakt en was een groot succes die broek toen. Borduurtjes moeten nog uitgezocht worden. En een zacht gele polinachtige. Daar maak ik een broek van uit de Ottobre. Model weet ik even niet maar heb hem vorig jaar ook gemaakt en die broek zit zooooooooooooo lekker mam...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten