vrijdag 19 juni 2009

Foto's Verbouwing

zagen


blok eruit halen






zo groot is het gat geworden


de vlakken, de groene zijn 2 keer geverfd dekte niet in 1 keer



op deze muur moet de schildering komen




de vlakken gezien door opening



de nieuwe lamp


rand rond de opening


zo moet het gaan worden



stukje tekening



de eerste olifant



tot zover...

de Verbouwing

De Verbouwing:


Thijs en Daan hebben allebei een redelijk kleine kamer. Zo'n 2,5 bij 3 meter. Opzich groot zat maar een normaal bed en een kast en de kamer is vol. Geen ruimte om te spelen laat staan voor een bureau. Na veel gepuzzel hebben we een kamerwissel gedaan. Zelf ben ik in de wasruimte gaan zitten. Die is lekker groot en al voorzien van een groot blad boven de droger en wasmachine. Er staat ook een grote schuifwandkast. We hebben mijn "oude" blad dus naar boven gebracht en daar is nu mijn naaikamer. Omdat ik toch wat opbergruimte miste zijn we naar de IKEA geweest en hebben daar 5 keukenkastjes gekocht en die hangen er nu. Ruimte zat nu.


Erik is met zijn meubels naar mijn oude kamer gegaan want hij had een kamer van 5 bij 3 voor zich alleen. Beetje overdreven. ;-)


Thijs is naar zijn kamer gegaan. Daar heb ik op de lange wand 6 vlakken gesausd. 3 blauwe en 3 grijze. Op de korte muur zijn 3 banen blauw geverfd. Zo gebeurd. Gordijnen was even lastig want ja de vlakken waren al blauw en ik kon nergens de goede kleur blauw vinden voor de gordijnen. Uit eindelijk bij de Piet Klerkx geslaagd. Thijs heeft nu grijs/witte gordijnen met motorfietsen. Helemaal goed! Ik heb ze wel gevoerd met een verduisterende stof anders was het wel erg licht in zijn kamer. Ik moet ze alleen nog voeren.


Dan hadden we Daan nog. Die heeft Thijs zijn oude kamer er bij gekregen. We hebben de tussenmuur doorgezaagd zodat er een opening kwam. De raampartij in Daan zijn oude kamer was nog grijs terwijl die in Thijs zijn kamer al wit was. Dus de ramen van Daan zijn nu ook na 4 lagen wit. eerst 2 lagen grondverf en toen nog eens 2 lagen aflakken. Het zit nu goed in de verf zullen we maar zeggen. Muren van het oude behang ontdaan en daar hebben we glasvezelbehang opgeplakt. Dat hebben we wit gesausd en ook vlakken op gemaakt. Alleen heeft Daan ze in het appelgroen met grijs. Op de muur in zijn "speelgedeelte" komt een muurtekening gebaseerd op muurstickers die ik op internet vond. Deze heb ik bewerkt in Adobe Illustrator en met behulp van een beamer op de muur getekend. Nu op dit moment moet ik alleen de boom nog inkleuren. Ga ik morgen doen.
Volgende blog bevat de foto's van Daan zijn kamer. die van Thijs komen nog staan op een andere camera en daar is de batterij van leeg.